top of page

Arrangement

Vi arrangerer både festivaler og smakinger. Se her!

Kalender

Se våre aktiviteter for  inneværende år i  kalenderen.

Smakslogg

På våre medlemsmøter har  vi smakinger og blindtester.

Se våre resultater.

Besøkte destillerier
«Vi har supre turer til Skottland, og det er alltid nye og spennende destillerier å besøke.»
Skottlands Regioner.PNG
Skottlands whiskyregioner beskrevet på en fordomsfull måte

Lowlands har kanskje litt kjedelige og kjønnsløse whiskyer.
 

Highlands har mer kraftige, elegante og avrundede whiskyer.

Speyside har mye av det samme som whiskyer fra Highlands, bare enda mer elegant, men kanskje med et litt jålete rykte.
 

Islay har skikkelige mannewhiskyer som smaker røyk, torv og sjø, og som det er prestisjefylt å drikke. Alle sier de elsker whiskyer fra Islay, selv om mange egentlig hater dem.
 

Whiskyer fra Islands og Campbeltown har preg av sjø, og er som regel kraftige, men ikke på langt nær så kraftige som whiskyene fra Islay. Dette er en liten gruppe whiskyer det aldri er galt å si at man liker.

 


 

Litt mer seriøst kan vi si dette:
 

Lowland
Dette er området som ligger sør for linjen Glasgow-Dundee. Generelt kan vi si at her finner vi snille, behagelige, ufarlige whiskyer som ikke gjør noen fortred. Litt slemt sagt kan vi si at de er noe kjedelige, kanskje passende for en  nybegynner eller en kvinne. 
 
Mest kjente whiskyer er Glenkinchie og Auchentoshan.
Islay
En liten øy på vestkysten av Skottland, og den sørligste i Indre Hebridene. Øya med litt over 3000 innbyggere nærmer seg 10 operative destillerier, og er beryktet for ekstremt røyk- og torvpregede maltwhiskyer. Her finner vi bl.a Lagavulin, Laphroaig, Ardbeg og Bowmore.

Alle maltwhiskyelskere bør reise på pilegrimsreise til Islay en gang i livet.
Highland
Dette er fastlands-Skottland, den delen som ligger nord for Glasgow-Dundee, området de fleste tenker på når man snakker om whisky. Klisjéene står i kø, det oser av elver, tåkefylte heier, sekkepiper og mystikk. Mest kjent er kanskje Glenmorangie og Glengoyne.

Regionen kan ytterligere deles opp i nord, sør, øst og vest.
Islands
Her regnes Orknøyene, Skye, Jura, Mull, Arran og øyene i Ytre Hebridene. I og med at destilleriene ligger på øyer, utsatt for vær, vind og sjøsprøyt, er de ofte kraftige med et preg av salt. Kjente destillerier er Highland Park, Talisker og Tobermory.
 
Regionen er ikke offisielt anerkjent av SWA, Scotch Whisky Assocation.
 
Speyside
Speyside er selve indrefileten i whiskyverdenen. Området ligger mellom Inverness og Aberdeen, rundt byen Elgin og litt sørover. Det er her de fleste og mest elegante maltwhiskyene befinner seg,med store navn som Macallan, Glenlivet og Glenfiddich. Elven Spey slanger seg gjennom området, og destilleriene ligger som perler på en snor. Kvalitetsmessig regnes Speyside som det beste området.
Campbeltown
En gang kjent som «whisky capital of the world» med  godt over 30 destillerier. I dag finnes det kun 3 destillerier tilbake som produserer 5 helt ulike whiskyer.
Byen ligger godt beskyttet på østsiden av halvøya Kintyre. Den gode havnen samt kort avstand til markedene, gjorde denne regionen til en av de mest fremgangsrike i Skottland.
bottom of page